بیماری‌های چشمی

تحلیل ماکولای شبکیه چشم (AMD)

تحلیل ماکولای شبکیه چشم یکی از مهم‏ترین عوامل کوری و عدم بینایی در کشورهای در حال توسعه است. این بیماری یا تحت تاثیر افزایش سن بوجود می‏آید که در افراد پیر و سالخورده قابل مشاهده است یا تحت تاثیر وراثت و عوامل ژنتیکی ایجاد می‏شود که مورد دوم بیشتر در خردسالان و نوجوانان مشاهده می‏گردد. تحلیل یا زوال ماکولای شبکیه که به علت تحلیل مرتبط با سن (Age-related macular degeneration, AMD) شناخته می ‏شود، شرایطی است که منجر به اختلال یا عدم دید در مرکز ناحیه دیداری فرد می‏ شود. اوایل شروع بیماری غالبا علائمی وجود ندارد، اما با گذشت زمان، در برخی افراد به تدریج بینایی دچار مشکل می‌شود که ممکن است در یک چشم یا هر دو چشم اتفاق بیافتد. لازم به ذکر است در حالی که این امر منجر به کوری کامل نمی ‏شود، از دست دادن دید مرکزی، ممکن است تشخیص چهره، رانندگی، مطالعه یا انجام فعالیت‏ های روزانه فرد را با سختی همراه سازد. مراحل پیشرفت بیماری AMD در سه دسته اولیه، میانی و پیشرفته قرار دارد.
نوع پیشرفته آن به دو دسته خشک (non-exudative or dry form) و تر (exudative or wet form) تقسیم ‏بندی می‏ شوند. در حال حاضر، درمان فقط برای نوع تر وجود دارد. متخصصین حوزه سلول‌های بنیادی و سلول درمانی در مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته رویان به دنبال تولید محصول منحصر به فرد سلولی رفته‌اند تا در آینده‌ای نزدیک بتوانیم شاهد درمان بیماران مبتلا به دیستروفی ماکولار چشم (Macular Dystrophy) در کشور عزیزمان ایران باشیم. این محصول در مراحل پیش بالینی و کارآزمائی‌های بالینی بوده و در صورتی که نتایج قابل قبول در درمان بیماری‌ دیستروفی ماکولار چشم از خود نشان دهد، پس از اخذ مجوزهای مورد نظر از سازمان غذا و دارو و نهادهای نظارتی داخلی و بین‌المللی، در طی سال‌های آتی وارد زنجیره درمانی و بازار فروش خواهد شد.

آسیب قرنیه (Corneal Abrasion)

یکی از خدماتی که در مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی رویان ارائه می‌گردد، پیوند سلول‌های بنیادی قرنیه (Limbal Stem Cells) با هدف تامین این سلول‌ها در بیمارانی است که دچار سوختگی شیمیایی یا آسیب قرنیه شده‌اند. در این روند درمانی، بیمار به یکی از بیمارستان‌ها و مراکز طرف قرارداد مرکز مراجعه نموده و پس از ویزیت توسط پزشک متخصص، در صورتی که کاندید دریافت سلول بنیادی باشد، یک نمونه بافتی کوچک از بیمار تهیه و به مرکز توسعه فناوری محصولات پیشرفته سلولی پژوهشگاه رویان ارسال می‌شود. پس از فرآوری بافت، سلول‌های بنیادی لیمبال در شرایط کاملا استاندارد و بهینه GMP استحصال شده و جهت پیوند به چشم بیمار به بیمارستان ارسال می‌گردد.
این سلول‌ها پس از دریافت توسط بیمارستان، در کمترین زمان ممکن و در طی عمل جراحی به چشم آسیب دیده پیوند زده خواهند شد. این محصول در مراحل پیش بالینی و کارآزمائی‌های بالینی بوده و در صورتی که نتایج قابل قبول در درمان آسیب های قرنیه از خود نشان دهد، پس از اخذ مجوزهای مورد نظر از سازمان غذا و دارو و نهادهای نظارتی داخلی و بین‌المللی، در طی سال‌های آتی وارد زنجیره درمانی و بازار فروش خواهد شد.

سایره پروژه ها